Interview Volleybal Langenboom

Sportvereniging Hart in Actie is deze keer actief in de Wis in Langenboom. Het is woensdagavond en in de sporthal van de Wis wisselen de sportactiviteiten zich af en is de zaal nooit leeg. Sportleiders Corrie Kuppen en Cordo de Laar wisselen elkaar als sportleiders bij Hart in Actie af, maar vanavond is Corrie paraat. Er wordt gelijk actief begonnen aan de warming up.

Er zijn vanavond 7 heren en 2 dames, die rekken, strekken en snelwandelen met Corrie vief en klein van stuk voorop. Ze hebben een wit met zwarte outfit en ik kijk huiverend naar de blote benen. Voorzitter Guus Fonteijn is met zijn fotocamera in de weer en vraagt na de warming up om een jump, waar zij juichend aan voldoen. De stemming begint er in te komen. De eerste partij volleybal begint.

Corrie roept: “Hé, ben je al wakker ?” tegen een speler . Als ik even niet kijk is het 2 – 0 en even later verkneukelt Corrie zich en roept: “5 – 1!” De hoofden worden al wat roder als het 22 – 12 wordt. Zij hebben er duidelijk lol in en er wordt luid gejuicht en geprezen. En gelachen, heel veel gelachen, Bij 26 – 24 is de partij gewonnen. Ik begrijp dat er twee of drie punten verschil moeten zijn boven de 25 punten.

Guus loopt rond, maakt foto’s en r oept en passant: “Er is genoeg bal in de lucht!”. Na drie partijen gespeeld te hebben, gaan we koffie of een drankje drinken. Guus was een maand geleden jarig, trakteert en wordt luidkeels toegezongen. En dit blijken allemaal hartpatiënten te zijn.

Theo Emons: “Ja, wij zijn allemaal hartpatiënten. De doelgroep mag nu wel uitgebreid worden met diabetici en partners mogen ook meedoen”.

Corrie vertelt: ”Wij zijn hiermee al 20 jaar aan de gang. Het leuke van deze groep is dat zij er zoveel plezier in hebben, zo’n lol met elkaar hebben. Maar ze willen ook wel winnen. Wij kunnen alles tegen elkaar zeggen, daarom hebben wij ook zo’n schik”.

Ik vraag of er nog mensen bij zijn die nog werken en mijn naaste buurman beaamt dat.

Jos van de Linde: “Ik werk nog, ik heb een hartoperatie gehad, maar ben nu conciërge op een VWO. Vroeger had je een handtekening van een cardioloog nodig om mee te sporte n , maar nu is dat je eigen verantwoordelijkheid”.

Corrie vertelt nog dat er volgende week glühwein en krentenbrood is in verband met de naderbij komende Kerst en dan pakt iedereen zich warm in en gaan we weer op huis aan.

Meer informatie Ben Wijnen, tel. 0485 – 452380 .