Over Ons

Wie zijn wijhttps://www.facebook.com/hartinactiemillDe Sportvereniging Hart in Actie uit de gemeente Mill en St. Hubert is een sportvereniging  voor mensen met een chronische beperking zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. De vereniging is opgericht in maart 1995 en telt momenteel 92 leden, bestaande uit zowel vrouwen als mannen van 35 tot 82 jaar.

Ons motto is: “samen sporten voor een gezond  lichaam en gezonde geest” en... U voelt zich beter, raakt minder snel vermoeid en u kunt veel plezier beleven met elkaar.

Onze vereniging is aangesloten bij de landelijk overkoepelende Stichting “De Hart&Vaatgroep ” te Soesterberg.  De vereniging verzorgt sport- en spel- activiteiten op dinsdag, woensdag en donderdag in twee sportlocaties. Dit zijn de gymzaal van wijkaccommodatie “de Wester” in Mill en de sporthal van gemeenschapsaccommodatie “de Wis” in Langenboom.

Voor wie is sporten bij Hart in Actie bestemd?


Hart- en vaatziekten zijn bekende aandoeningen die vaak voorkomen. Helaas hebben mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) meer kans hier last van te krijgen. Vandaar dat Sportvereniging Hart in Actie sinds maart 2003 ook mensen met diabetes mellitus en overige chronische aandoeningen de mogelijkheid geeft zich bij Hart in Actie aan te sluiten.

Lichaamsbeweging is, zoals bekend, voor iedereen belangrijk. Niet alleen voor zowel gezonde jonge mensen als krasse bejaarden, maar zeer zeker ook voor mensen met een hartaandoening en/of diabetes mellitus en overige chronische aandoeningen . Immers, het is goed voor de conditie en het is ook ontspannend voor de geest. Mede daardoor kan en zal het sporten, voor de mensen die deel uitmaken van onze doelgroep, goed zijn voor het zelfvertrouwen.

Privacy Statement voor de website www.hartinactiemill.nl


Onze website wordt beheerd door het bestuur van sportvereniging Hart in Actie Mill. Als u deze website bezoekt, kunnen wij gegevens van u verwerken. Dit gaat om gegevens die u invult bij bijv. een inschrijfformulier, een mail die u verstuurt via de site e.a. In het kader van deze verwerkingen waarborgt en respecteert Hart in Actie Mill uw privacy, onder andere door naleving van de per 25 mei 2018 ingevoerde wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer weten lees dan het gehele Privacy Statement

Wanneer U aan de betere hand bent


Als u als hart- en vaatpatiënt aan de betere hand bent volgt u, om uw mobiliteit te bevorderen, in het ziekenhuis een aantal fysiotherapeutische oefeningen. U merkt dat deze goed zijn voor uw lichaam. Wanneer deze behandelingen afgelopen zijn, krijgt u van de behandelende cardioloog, internist of fysiotherapeut, met wie Hart in Actie nauw samenwerkt, meestal een verwijzing naar een speciale sportvereniging voor hart- en vaatpatiënten, zoals Sportvereniging Hart in Actie in de gemeente Mill en St. Hubert.

Bewegen en Gezondheid


Regelmatig bewegen met een matige intensiteit (u hoeft niet buiten adem te raken) leidt al tot een verbetering van het uithoudingsvermogen, de spierkracht, lichaamscoördinatie en het algeheel welbevinden. De kansen op of van verergering van diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, of van overgewicht nemen hierdoor af. U bevordert niet alleen uw algehele gezondheid, u traint ook uw hart- en vaatstelsel. U voelt zich beter, raakt minder snel vermoeid en u kunt veel plezier beleven tijdens de bewegingsactiviteiten.

Door het volgen van een sportuurtje bij Hart in Actie werkt u op vele manieren aan uw welzijn. Op de eerste plaats voelt u zich rustig en ontspannen. Het is goed voor uw spieren en uw reactievermogen en bovenal het is heel gezellig om samen te sporten.

Als u interesse hebt om lid te worden of eerst nog meer informatie wilt, neemt u dan contact op met bestuurslid Wilma de Klein Lijsterstraat 9a 5451 XJ Mill tel: 0485 - 452038  Email: schoenmakerij-deklein@ziggo.nl. Of doe gewoon twee keer gratis mee!