Dat verdient een bloemetje

Het bestuur van Hart in Actie was op bezoek bij Bart Meulepas uit Wilbertoord. In Wilbertoord kom je dan gewoon achterom. Het blaffende hondje kondigde het bezoek aan. Wij gingen Bart verrassen met een mooie bos bloemen. Hij keek zeer verbaast en vroeg zich hard op af ” Waarom krijg ik die bloemen “.

Bij een bakje een bakje koffie hebben we dat uit de doeken gedaan.

Het was het bestuur opgevallen dat Bart die al vanaf 2 oktober 2000 lid is van Sport vereniging Hart in Actie in 2018 drie personen had aangespoord om lid te worden van onze mooie club.

Het bestuur vroeg zich af, hoe krijgt Bart dat voor elkaar. Hoe heeft hij die personen aangesproken en wat heeft hij verteld over Hart in Actie.

Nadat de verassing van de bloemen wat is weggeëbd begint Bart met zijn verhaal.

” ik ben al 18 jaar lid en sport met heel veel plezier. Het is gewoon heel fijn om samen met mensen die ook een chronisch aandoening hebben verantwoord, gezellig maar ook pittig te sporten. Niet om een prestatie neer te zetten, maar lekker met een groep sporten. Goed voor je gezondheid,leuk en je wordt er gewoon fitter van. Het gaat er zo nu en dan echt wel fanatiek aan toe, maar altijd verantwoord. Het gaat niet om te winnen maar het is wel leuk om ook te scoren en naar huis te gaan met de ervaring dat je een potje hebt gewonnen.

 

Iedereen doet mee op eigen niveau en wordt ook zo aanvaard.

Als ik bekende en vrienden ontmoet die ook een chronisch aandoening hebben dan praten we vaak over elkaars ervaringen. Als ik dan merk dat men te weinig beweegt dan begin over het sporten bij Hart in Actie. Eigenlijk probeer ik ze een beetje lekker te maken.

Maar ik vertel ook dat er veilig gesport wordt. Dat de sportleiders bekwaam zijn, dat zij en contactpersonen  geschoold zijn om een AED (Automatische Externe Defibrillator) te bedienen en dat er een calamiteitenplan is. Ik merk dan dat dit mensen geruststelt.

Als ik deze mensen dan later weer eens ontmoet dan begin ik er weer over. Als ik dan merk dat er echt interesse is dan stel ik voor om eens mee te gaan. Dan probeer ik ze een zetje te geven. Ik vraag dan gewoon. Doe gewoon een keer mee. En dat werkt prima in de praktijk. Want het sporten bij Hart in Actie is gewoon top.”

Het bestuur van Hart in Actie vindt dat we van het verhaal van Bart moeten leren. Wat Bart doet kunnen andere leden ook!

Daarop heeft het bestuur besloten om vanaf heden tot 31- december 2019 een ledenwerfactie te starten.

“Leden werven leden”.

Half december 2018 zal er een kleine nieuwe handzame flyer beschikbaar zijn die kan helpen bij het leden werven. En voor wat, hoort wat. Ieder lid die een nieuw lid aanbrengt voor te sporten en contributie heeft betaald krijgt een Cadeaubon van € 10,– als blijk van waardering. Succes!”